فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:2 Issue: 5, Fall- Winter 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا عباسیان*، سعید مسکوکیان صفحات 1-25

    به لحاظ روش شناسی، تدریس واژگان در طول تاریخ آموزش زبان با فراز و نشیب قابل ملاحظه ای مواجه شده است. بدین معنا که زمانی تدریس واژگان با ارکان دیگر زبان تلفیق و زمانی دیگر بعنوان رکنی مجزا به آن پرداخته می شد. لیکن در فرایند تدریس و یادگیری واژگان متغیرهای متعددی تاثیر گذار میباشند که در این میان متغیر تاریخچه واژگان به عنوان راهکار طرح کلی که تصور میشود تاثیر بسزایی بر درک مطلب داشته باشد کمترین توجه را تا به حال به خود جلب کرده است.از اینرو، این پژوهش در حقیقت تلاشی است برای یافتن چنین تلفیقی در بین واژگان، تاریخچه واژگان و توانایی درک مطلب گروهی از زبان اموزان سطح متوسط ایرانی زبان انگلیسی. در این راستا، ، 60 نفر از زبان اموزان بر اساس آزمون جامع زبان انگلیسی (CELT) همگون شناخته شده وبصورت تصادفی به دو گروه شاهد و آزمایش تقسیم و به منظور حصول اطمینان از توانایی دانش تاریخچه واژگان و درک مطلب در دو آزمون قبل و بعد از آموزش شرکت کردند. بررسی های آماری مربوط نشان داد اختلاف معنا داری در میانگین نمرات زبان آموزان هر دو گروه وجود داشته وبر این اساس ادعا می شود که تدریس تاریخچه واژگان بعنوان راهکار طرح کلی نقش آموزشی و انگیزشی معناداری در ارتقا توانایی درک مطلب زبان آموزان دارد. از لحاظ آموزشی، تاریخچه واژگان هنوز می تواند به عنوان سازوکاری برای ترغیب زبان آموزان در فرایند یادگیری مهارتهای زبانی به ویژه مهارت خواندن مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: واژه، تاریخجه واژه، شطرح کلی ذهنی، مهارت خواندن
  • محمودرضا عطایی*، پژمان حبیبی صفحات 26-51

    این مقاله ساختار سبکی و مغایرت های موجود در مقدمه های مقالات تحقیقاتی در سه رشته مرتبط زبان شناسی کاربردی یعنی: انگلیسی با اهداف ویژه ، روانشناسی زبان و جامعه شناسی زبان را با استفاده از مدل سویلز کارس (1990)  مورد بررسی قرار می دهد .  پیکره این تحقیقات شامل 90 مقاله تحقیقاتی است که از طیفی گسترده از مجلات علمی معتبر در سه رشته فوق مورد گزینش قرار گرفته اند. نتایج این تحقیق حاکی از وجود مغایرت در ساختار این سبک درسه رشته  فوق  در زمینه  Move 2 / Step 1 B می باشد که این امر با توجه به مفاهیم رشته های " دیرپا " و " نو پا " قابل توجیه می باشد. نتایج حاصله موید نیاز به تحقیق بیش از پیش در موردمغایرت های مرتبط با هر رشته  و ساختار سبکی مقدمه های مقالات تحقیقاتی می باشند.  یافته های این تحقیق همچنین می توانند از جنبه های آموزشی مورد توجه متخصصین انگلیسی با اهداف ویژه یا آکادمیک ، برگزار کننده های دوره های آموزشی و همچنین گردآورندگان مطالب آموزشی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: بررسی ساختار سبکی، گرایشها، زیر گرایشها، مدل کارس، مقدمه مقاله تحقیقاتی، زبان شناسی کاربردی
  • اکبر عزیزی فر* صفحات 52-79

    این مطالعه  دو مجموعه کتب درسی  زبان انگلیسی دبیرستانهای ایران را مورد بررسی و کنکاش قرار داده است.به این منظور در این مطالعه محقق حاضر الگوی   بررسی کتب تاکر  را انتخاب و بر اساس ان کوشید نقاط قوت و ضعف این کتب را بررسی نماید. نتایج مطالعه نشان داد که  یکی از عوامل بسیار مهم در فراگیری موفق زبان کتب درسی میباشند. محقق حاضر بیشنهاد میکند که در کتب درسی فضا و فرصت کافی  برای فعالیتهای مکالمه ای در اختیار یادگیرندگان قرار داده شود.

    کلیدواژگان: کتاب درسی، الگوی تاکر، فراگیری زبان انگلیسی
  • عبدالله برادران، سعیده آهنگری*، شکوه رشوند صفحات 80-98

    در این تحقیق تاثیر فرمول استانداردcfg بر آزمونهای چهارگزینه ای و بله/خیر زبان آموزان خانم سطح متوسط در یک موسسه زبان انگلیسی بررسی گردیده است. روش تصحیح اوراق استفاده از یک فرمول بارم بندی است که بارم پاسخ های درست - پاسخ های نادرست و سیوالات بی جواب را بگونه ای در نظر گرفته که افزایش نمرات از روی حدس/گمان تقریبا" به صفر رسیده است. نمرات زبان آموزان یکبار با استفاده از فرمول cfg و یکبار بدون استفاده از فرمول فوق در دو شکل چهارگزینه ای و بله/خیر مورد بررسی قرار گرفته است. انتخاب آزمونهای چهارگزینه ای و بله/خیر انتخاب جواب از روی حدس/گمان را مرتفع یا حداقل بطرز قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.چرا که احتمال افزایش نمره با در نظر گرفتن فاکتور حدس همواره در این دو نوع آزمون مشهود بوده است. محقق روش تصحیح با در نظر گرفتن فاکتور حدس = عدم دانش کافی= در آزمونهای لغت چهارگزینه ای و بله/خیر را یکبار با استفاده و یکبار بدون استفاده از فرمولcfg مورد بررسی قرارداده است تا مشخص نماید زبان آموزان واقعا" به جواب سیوالات واقف بوده و یا از روی حدس و گمان به پاسخ صحیح دست یافته اند. این تحقیق فرصتی استثنایی برای مقایسه نمرات آزمونهای چهارگزینه ای و بله/خیر در شرایطی که زبان آموزان تعداد سیوالاتی برابر با مفادی یکسان در هر دو شکل آزمون در دسترس داشته اند ایجاد نموده است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که تفاوت قابل ملاحظه ای در نمرات زبان آموزان با استفاده از این فرمول و بدون استفاده از آن وجود داشته است.

    کلیدواژگان: فرمول cfg، سئوالات بله، خیر، سئوالات چهارگزینه ای
  • فرناز جاودانی*، حمیدرضا مهبودی، ناصر غفوری صفحات 99-129

    داشتن یک پیش زمینه فرهنگی در آموزش زبان بنا به دلایل زیادی به تازگی جایگاه خاص و چشمگیری یافته است. به طور کلی، در تهیه و تدوین مطالب درسی دیگر بر ساختار تکیه نمی شود بلکه بر محتوی تاکید می گردد. این مقاله دربرگیرنده نتایج یک نظرسنجی بعمل آمده درباره نگرش زبان آموزان نسبت به محتوای مطالب آموزشی آنها می باشد. به همین منظور چهارصد زبان آموز دختر و پسر که در موسسه علوم و فنون کیش کاشان به فراگیری زبان انگلیسی مشغول بودند بر اساس چهار سطح زبانی پایه، مقدماتی، متوسط و پیشرفته برای شرکت در نظرسنجی انتخاب شدند. سوالات بر اساس میزان لیکرت طرح و بر همان اساس ارزیابی شد. علاوه بر آمار توصیفی (Binomial)، تست آنالیز واریانس چندگانه یک طرفه (MANOVA) برای بررسی نتایج مورد استفاده قرار گرفت. نتیجه بررسی نشان داد که بإستثناء زبان آموزان سطح پایه، دیگر سطوح (مقدماتی، متوسط و پیشرفته) تمایل زیادی به داشتن اساتید دوزبانه یا دوفرهنگه داشتند. در ارتباط با تنوع لهجه های زبان انگلیسی، لهجه انگلیسی آمریکایی بیشترین طرفدار را بین سطوح متوسط و پیشرفته به خود اختصاص داد. بطور کلی زبان آموزان در همه سطوح نگرش مثبتی نسبت به تلفظ زبان انگلیسی مادری داشتند. و در نهایت پرطرفدارترین محتوای درسی به ترتیب اهمیت عبارت بودند از حقایق علمی و اجتماعی، تجارب گذشته زبان آموزان، ادبیات آمریکایی و انگیسی همراه با فرهنگ دیگر کشورها.

    کلیدواژگان: نگرش، عوامل میان فرهنگی، فرهنگ بعنوان محتوای درسی، زمینه فرهنگی، فاصله فرهنگی
  • مونا خبیری*، مهدیه اعظمی نژاد صفحات 130-159

    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین استفاده زبان آموزان دو سطح متوسط و پیشرفته زبان انگلیسی از راهبردهای فراگیری زبان و خود-ارزیابی آنان از دانش زبان انگلیسی بوده است. شصت و هفت دانش آموز زبان انگلیسی (39 دانش آموز سطح متوسط و 28 دانش آموز سطح پیشرفته) بر مبنای نمره دریافتی در آزمون کلی سطح زبان انگلیسی برای شرکت در این تحقیق انتخاب شدند. آزمون فوق ابتدا یکبار به صورت آزمایشی با گروه مشابهی برگزار گردیده و مورد بازپیرایی قرار گرفته بود. زبان آموزان منتخب به دو پرسشنامه پاسخ دادند: یک پرسشنامه جهت انجام خود-ارزیابی سطح زبان انگلیسی و دیگری پرسشنامه سنجش میزان استفاده از راهبردهای فراگیری زبان انگلیسی. نتایج تحلیل آماری داده ها حاکی از وجود رابطه معنا درا بین دو متغیر در میان گروه زبان آموزان سطح پیشرفته بود ، حال آنکه چنان رابطه ای میان گروه زبان آموزان سطح متوسط وجود نداشت. بنابراین نتایج نشان می دهد که هرچه زبان آموزان به سطوح بالاتر زبان ارتقا می یابند ، توانایی بیشتری برای ارزیابی سطح زبان خود پیدا می کنند و نیز از راهبردهای فراگیری زبان نیز بیشتر استفاده می نمایند. همچنین نتایج حاکی از آن است که با ارتقای سطح زبان انگلیسی تغییری در رویکرد زبان آموزان نسبت به استفاده از راهبردهای فراگیری زبان رخ نمی دهد مگر در مورد راهکار حافظه ای واجتماعی فراگیری زبان. نهایتا نتایج نشان می دهد که متداوترین راهکار فراگیری زبان در میان دو سطح متوسط و پیشرفته زبان آموزان راهکار شناختی بوده و زبان آموزان هر دو سطح از راهکار عاطفی کمتر از سایر راهکارها استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: راهبردهای فراگیری زبان انگلیسی، دانش زبانی، خود-ارزیابی، خود-ارزیابی دانش زبانی
  • پرویز مفتون، شعله کلاهی* صفحات 160-178

    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران  یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در بین محققان در زمینه فراگیری زبان دوم بررسی میزان توجه معلم یا زبان آموز به قواعد زبانی است. با وجود  این یکی از متغیر های مربوط به این موضوع که ظاهرا کمتر مورد بررسی قرار گرفته است مقایسه ی تاثیر انواع بازخورد بر صحت گفتاری شرکت کنندگان در تحقیق می باشد. اخیرا بررسی تاثیر مثبت استفاده از ری کست به عنوان بازخورد اصلاحی در کلاس ها به موضوع بحث انگیز ی تبدیل شده است. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر ری کست در مقایسه با تدریس بدون استفاده از ری کست بر صحت گفتاری دانشجویان پرداخته است. یکصد و نه دانشجوی مرد و زن رشته ی مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی  واحد تهران مرکزی در تحقیق شرکت کردند. آنها در کلاس های گفت و شنود حضور داشتند. فراگیران در گروه آزمایش به مدت ده جلسه بازخورد اصلاحی ری کست را در مقابل خطاهای دستوری دربافت کردند.درحالیکه گروه کنترل هیچ نوع ری کستی دریافت نکردند.در جلسه ی دوازدهم پس آزمون اجرا شد .معلم موضوعی را مطرح کرد و فراگیران حدود شصت ثانیه در مورد آن صحبت کردند. حدود 6540 ثانیه از گفتار شرکت کنندگان ضبط شد. بررسی و تحلیل اطلاعات بدست آمده نشان داد که گروه ری کست بهتر  از گروه بدون ری کست عمل کرده است. در واقع استفاده از ری کست در کاهش فراوانی خطا های نحوی در گفتار دانشجویان موثر بوده است.

    کلیدواژگان: بازخورد اصلاحی، ری کست، خطا های نحوی و فراوانی خطاها در گفتار
  • محمد نبی کریمی*، عامر قیطوری صفحات 179-195

    آگاهی ساختواژی، در معنای درک  ساختار کلمه، جنبه های مختلف کنش در زبان دوم از جمله درک مطلب، املا و غیره را تحت تاثیر قرار میدهد. با این وجود ، این مفهوم در رابطه با مهارت شنیداری در  زبان دوم  کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس، مطالعه حاضر به دنبال بررسی تاثیر آگاهی  ساختواژی بر توانایی آوا نویسی متون شنیداری انگلیسی  دانش آموزان  پیش دانشگاهی ایرانی است. برای این منظور، تعداد 40 دانش آموز در این پژوهش  شرکت داشتند که به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. 3 متن شنیداری به عنوان پیش آزمون به شرکت کنندگان داده شد. نمرات شرکت کنندگان در پیش آزمون که از طریق T-TEST   مورد آزمون قرار گرفت هیچ تفاوتی در توانایی آنان برای آوانویسی متون نشان نداد. سپس گروه تجربی به مدت 5 جلسه در مورد تحقق ساختواژی کلمات انگلیسی آموزش دریافت کردند  و  بعد از آن  3 متن شنیداری دیگر  به عنوان پس آزمون به هر دو گروه  داده شد. نتایج آزمون T-TEST مستقل تفاوت معنا داری را بین دو گروه شرکت کننده نشان داد. نتایج حاکی از این است که آگاهی  ساختواژی می تواند توانایی آوانویسی متون شنیداری انگلیسی توسط دانش آموزان را به طور معنا داری تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با پیشنهاداتی در رابطه با گنجاندن  آگاهی ساختواژی در برنامه های آموزش زبان دوم خاتمه می یابد.

    کلیدواژگان: آگاهی ساختواژی، آوا نویسی، متون شنیداری انگلیسی، پیش دانشگاهی
  • فرزاد سلحشور، هانیه دوات گری اصل* صفحات 196-217

    منظور از راهبردهای ارتباطی تلاش های اصولی و منظم طرف گفتگو برای اظهار معنی و منظور در زبان مقصد در شرایطی که فرد دسترسی به کلمه یا نکته دستوری مورد نظر ندارد می باشد.بر اساس این رویکرد،راهبردهای ارتباطی به عنوان ابزاری برای جبران نواقص زبانی برای یادگیرندگان زبان دوم یا زبان خارجی به شمار می ایند.براساس چارچوب مفهومی این مقاله گزارشی از تحقیقی است که در دانشگاه تربیت معلم آذربایجان بر روی دانشجویان رشته زبان و ادبیات انگلیسی انجام پذیرفت.هدف اصلی از این تحقیق جستجوی رابطه بین نحوه استفاده شرکت کنندگان از راهکارهای ارتباطی در حل مشکلات ارتباطی و مهارت زبانی آنان بود.اطلاعات مورد نیاز این تحقیق از طریق مصاحبه یک به یک زبان آموزان و تجزیه و تحلیل کمی و کیفی آن انجام پذیرفت نتایج به دست آمده حاکی از این امر بود که تعداد راهبردهای ارتباطی استفاده شده توسط کاربران بر اساس مهارت زبانی آن ها متفاوت بود.این امر بدین معنی است زبان آموزانی که مهارت زبانی پایین تری داشتند بیشتر از زبان آموزان متوسط و سطح بالا از راهکار های ارتباطی استفاده می کنند.نوع راهبردهای ارتباطی استفاده شده نیزبر اساس مهارت زبانی زبان آموزان نیز متفاوت بود.بر اساس این تحقیق زبان آموزان سطح بالا بیشتر از راهبردهایی استفاده می کنند که مهارت زبان مقصد را می طلبد و این در حالیست که زبان آموزان سطح متوسط و پایین بیشتر از راهبردهایی که بسته به مهارت زبان اول دارد،استفاده می نمایند.

    کلیدواژگان: راهبردهای ارتباطی، مهارت زبانی، زبان آموزان
  • امید طباطبایی*، معصومه یخ آبی صفحات 218-248

    هدف از این تحقیق بررسی اثر فعالیتهای درون داد و برون داد هم سطح با دانش فعلی فراگیر بر کیفیت و دقت گفتار زبان آموزان ایرانی می باشد. شرکت کنندگان این تحقیق به صورت تصادفی به سه گروه دریافت کننده درون داد، تولیدکننده برون داد و گروه کنترل تقسیم شدند. این تحقیق شامل دو فاز (مرحله) پیش فعالیت و مرحله فعالیت اصلی بود. در مرحله پیش فعالیت، گروه دریافت کننده درون داد، درون داد هم سطح با دانش فعلی خود را دریافت نمود و گروه برون داد، برون داد هم سطح با دانش فعلی تولید نمود. در مرحله فاز اصلی تمام شرکت کنندگان مونولوگهایی را ارایه دادند که به صورت جداگانه توسط محققان ضبط شده و بعد به صورت نوشتاری در آمد و سپس براساس میزان دقت و کیفیت گفتار کدگذاری شده و در آخر نمره دهی شد.نتایج حاصل بیانگر این بود که فعالیت های درون داد و برون داد هم سطح با دانش کنونی فراگیر هر دو سبب بهبودی دقت و کیفیت گفتار شدند ولیکن در این زمینه هیچ یک بر دیگری برتری نداشتند.

    کلیدواژگان: درون داد هم سطح با دانش فراگیر، برون داد هم سطح با دانش فراگیر، صحت گفتار، دقت گفتار، گفتار
|
  • GholamReza Abbasian *, Saeid Maskukian Pages 1-25

    Methodologically, vocabulary instruction has faced significant ups and downs during the history of language education; sometimes integrated with the other elements of language network, other times tackled as a separate component. Among many variables supposedly affecting vocabulary achievement, the role of teaching word history, as a schemata-building strategy, in developing reading comprehension has received the least, if not any, attention. This study was an attempt, in fact, to explore the possibility of an integration of word history and reading comprehension ability of a group (No=100) of Iranian intermediate EFL learners. To conduct the study, 60/100 participants, identified as homogeneous members based on the Comprehensive English Language Test (CELT), were randomly divided them into two groups; an experimental and a control group. They were exposed to a teacher-made pretest and a post-test to check the participants' knowledge of word history and reading comprehension ability prior and posterior to the experiment. Pertinent statistical analyses proved that teaching word history plays both statistically and affectively, through enhancing motivation and attitude, meaningful schemata-building role in developing reading ability. Pedagogically, resort to word history may then be suggested as an effective and affective mechanism as far as teaching language skills, in particular reading, is concerned.

    Keywords: Vocabulary, Word History, Schemata, Reading skill
  • MahmoodReza Atai *, Pejman Habibi Pages 26-51

    This paper explores sub-disciplinary variations and generic structure of research article introductions (RAIs) within three sub-disciplines of applied linguistics (AL); namely, English for Specific Purposes (ESP), Psycholinguistics, and Sociolinguistics, using Swales’(1990) CARS model. The corpus consisted of 90 RAIs drawn from a wide range of refereed journals in the corresponding sub-disciplines. The results indicate sub-disciplinary variation in the structure of this genre in terms of Move 2 / step 1B that can be justified through the concepts of ‘established’ versus ‘emerging’ fields. The findings underline the need for further in-depth research into sub-disciplinary variation and generic structure of RAIs. The results also promise pedagogical implications for ESP/EAP practitioners, course administrators as well as material developers.

    Keywords: Genre Analysis, moves, Sub-moves, CARS model, Research Article, Introduction, Applied Linguistics
  • Akbar Azizifar * Pages 52-79

    Textbooks play a very crucial role in the process of language teaching and learning. The present study carries out an evaluation of two series of ELT textbooks used for teaching English language in Iranian high schools since 1970 to 2010. For this purpose, Tucker’s (1975) textbook evaluation model (see Appendix) has been employed. The results suggest that one of the main factors for the students’ achievement in English language is the ELT textbooks. The researcher suggests that in the textbooks, there should be enough opportunity for the learners to communicatively practice the language they are learning.

    Keywords: English language teaching, Textbook Design, Textbook evaluation, Communicative Achievement
  • Abdollah Baradaran, Saeideh Ahanghari *, Shokouh Rashvand Semiari Pages 80-98

    A standard correction for random guessing (cfg) formula on multiple-choice and Yes/Noexaminations was examined retrospectively in the scores of the intermediate female EFL learners in an English language school. The correctionwas a weighting formula for points awarded for correct answers,incorrect answers, and unanswered questions so that the expectedvalue of the increase in test score due to guessing was zero. The researcher compared uncorrected and corrected scores on examinationsusing multiple-choice and Yes/No formats. These short-answer formats eliminatedor at least greatly reduced the potential for guessing the correctanswer. The expectation for students to improve their grade by guessingon multiple-choice and Yes/No format examinations is well known. The researcher examined a method for correcting for random guessing (cfg) " no knowledge" on multiple- choice and Yes/No vocabulary examinations by comparing application and non-application of correction for guessing (cfg) formula on scores on these examinations. It was done to determine whether the test takers really knew the correct answer, or they had resorted to a kind of guessing. This study represented a unique opportunity to compare scores from multiple-choice and Yes/No examinations in a settingin which students were given the same number of questions ineach of the two format types testing their knowledge over thesame subject matter. The results of this study indicated that the significant differences were highlighted between the subjects' scores when cfg formula was applied and when it was not.

    Keywords: Correction for Guessing (CFG), Yes, No Questions, Multiple-Choice Questions
  • Farzaneh Javdani *, HamidReza Mahboudi, Naser Ghafoori Pages 99-129

    The cultural background in language teaching has, for a number of reasons, recently moved to the foreground. Broadly speaking, there has been a shift in emphasis in course design from a pre-occupation with form to an interest in content. This article describes the results of a survey designed to elicit the views of students on what language teaching should be about. 400 students learning English in Kish-Language Institute, Kashan branch were chosen as participants of the study based on their proficiency level (Starter, Elementary, Intermediate and Advanced) in order to answer the questionnaire. Each question was designed in the form of a five point Likert Scale. The results were analysed using Binomial and MANOVA Tests. The obtained Results in this study indicate that except for Elementary level, other levels favoured bilingual/bicultural teacher. In relation to varieties of English, American English was liked most by Intermediate and Advanced students. All students had an overall positive attitude towards the native speaker pronunciation and finally the most favoured course contents were revealed to be science and social facts, students’ past experiences, English/American Literature along with culture of other countries.

    Keywords: Attitude, Cross-Cultural Factors, Culture as Content, Cultural Background, Cultural Distance
  • Mona Khabiri *, Mahdieh Azaminejad Pages 130-159

    The present study was conducted to investigate whether there was a relationship between EFL learners’ use of language learning strategies and their self-perceived language proficiency at the two levels of intermediate and advanced. A total of 67 subjects (39 intermediate-level and 28 advanced) were selected to participate in this study based on their scores on a piloted language proficiency test. They were asked to respond to two questionnaires: one assessing their self-perceived language proficiency and the other the strategy inventory of language learning. The results of the statistical analysis demonstrated that there was a significant relationship between the two variables among advanced-level subjects while no such relationship existed among intermediates. Thence, as learners reach higher stages of language proficiency, they become more capable of assessing their language abilities and also use their learning strategies more often. Further analysis also revealed that subjects did not change their attitude in using strategies as they reached higher stages of proficiency except for memory and social strategies. Finally, the results showed that the most frequently used set of strategies among both intermediate and advanced learners were cognitive while the least were affective.

    Keywords: Language Learning Strategies, language proficiency, self-assessment, Self-Perceived Proficiency
  • Parviz Maftoon, Sholeh Kolahi * Pages 160-178

    Among the major issues raised by classroom SLA researchers is the debate on the degree to which teacher’s or learner’s attention should be directed to linguistic features. However, one of the relevant variables in corrective feedback studies which seem to be less operationalized is the differential impact of different types of feedback on the accuracy of the oral performance of the participants. The merits of recasts as one type of feedback commonly used in the classroom have turned to be a controversial issue. The present study examined the impact of recasts in comparison to no-recast on the syntactic accuracy of Iranian EFL university students’ oral discourse. One hundred and nine male and female students majoring in English Language Translation at Islamic Azad University (Central Tehran Branch) took part in the study. The participants were attending the listening and speaking classes. Ten sessions were devoted to the treatment of the experimental group (n=54) who received recasts as feedback to syntactic errors. The control group (n=55), received no recast. A posttest was administered in the 12th session. The teachers introduced a topic and the participants were required to talk about it in 60 seconds. A total of 6540 seconds of the participants’ oral performance were observed and recorded. Analysis of individual participants’ oral data revealed that the recast group outperformed the no-recast group. In other words, recasts were effective in reducing the frequency of syntactic errors of participants’ oral discourse.

    Keywords: Corrective feedback, Recast, Syntactic Errors, Frequency of Errors, Oral Discourse
  • Mohammad Nabi Karimi *, Amer Gheitury Pages 179-195

    Morphological Awareness (henceforth: MA), defined as the ability to understand the morphemic structure of the words, has been reported to affect various aspects of second language performance including reading comprehension ability, spelling performance, etc. Yet, the concept has been far less treated with reference to l2 listening transcription. Thus, against this background, this study aims to investigate the link between MA and listening transcription ability of Iranian pre-university students. To this aim, 40 pre-university students participated in the study, and were assigned to two control and experimental groups. Both groups were first given three short listening passages to transcribe as the pre-tests. The results of the independent-samples t-test revealed no significant difference between the two groups. The experimental group, then, received five one-hour sessions briefing them on the morphological realization of English words. The two groups were then given three short listening passages to transcribe as their post-tests. The results of the independent-samples t-tests attested to the significant difference between the two groups, thus, supporting the relationship between MA and listening transcription ability. The study concludes with some suggestions as to the incorporation of MA into L2 learning programs.

    Keywords: Morphological Awareness, listening, Listening Transcription, Pre-University Learners
  • Farzad Salahshoor, Hanieh Davatgari Asl * Pages 196-217

    Communication strategies (CSs) are systematic attempts by language learners to encode or decode meaning in a target language in situations where the appropriate target language rules have not been formed. Based on this view, communication strategies can be seen as compensatory means for making up for linguistic deficiencies of second or foreign language learners. Within the conceptual framework outlined, this paper is a report on a research conducted at Azarbaijan Teachers Education University on the students majoring in English Language and Literature. The main aim was to seek a relationship between the subjects’ use of communication strategies in solving communication problems and their proficiency levels in English as a foreign language. The data was collected by means of one-to-one interviews with the participants, and were analyzed both qualitatively and quantitatively. The results indicated that the frequency of communication strategies applied by the participants varied according to their proficiency levels, i.e. low proficient learners tended to employ more communication strategies in comparison with high and moderate ones. The type of communication strategies employed also varied according to their oral proficiency level. It was revealed that high level participants employed more L2-based communication strategies where the low proficient learners used more L1-based ones.

    Keywords: communicative competence, communication strategies, language proficiency, Strategic Competence
  • Omid Tabatabaie *, Masumeh Yakhabi Pages 218-248

    This study aimed at investigating the relative impact of comprehensible input and comprehensible output on the development of grammatical accuracy and syntactic complexity of Iranian EFL learners’ oral production. Participants were 60 female EFL learners selected from a whole population pool of 80 based on the standard test of IELTS. To investigate the research questions, the participants were randomly divided into three groups: Input group, output group, and control group. The study involved two phases: the pre-task phase, and the main-task phase. During the pre-task phase, the input group received comprehensible input. In the same phase, the output group was pushed to be engaged in comprehensible output production. The control group neither received input, nor was engaged in output production. In the main-task phase, all subjects performed monologues that were separately recorded, and later transcribed and coded in terms of accuracy and complexity through Bygate's (2001) standard coding system and finally scored. The statistical analysis of the results revealed that while the output group outperformed the input group in grammatical accuracy, the input group proved to be more rigorous and influential in developing speech complexity. The study supports Swain’s (1985) claim that there are roles for comprehensible output that are different from and independent of comprehensible input, and Skehan & Foster's (2001) theory regarding human beings’ limited attentional capacities that can be devoted to one aspect of oral speech at the expense of the other. Generally, it is implied that the most effective way for improving oral speech, based on the literature and the results obtained from this study, is an eclectic approach which conflates both comprehensible input and comprehensible output.

    Keywords: Comprehensible Input, Comprehensible Output, Accuracy, Complexity